Ispis
Hitova: 244

 

                             

                                

 

9.veljače 2017. godine pogledali smo u kinu Cinestar  dugoiščekivan film Uzbuna na Zelenom Vrhu, ekranizaciju istoimenog romana Ivana Kušana, pritom se dobro zabavili. Film mi se svidio, vjerujem da je ovaj ženski tim (Čejen Černić, redateljica i Hana Jušić, scenaristica) uspio napraviti dobar film  za mlade i odrasle.

Nakon što smo pogledali film, bila sam toliko znatiželjna da sam se uputila u knjižnicu posuditi i pročitati knjigu o Koku. Vrlo rijetko se film doslovno drži radnje iz knjige prema kojoj je nastao. U knjizi i filmu priča se o Koku (glumac Marko Tocilj) i njegovim prijateljima koji pokušavaju razotkriti te uhvatiti provalnike. Radnja filma se dosta razlikuje  od knjige u nekim dijelovima. Naime, u filmu se Marica i Koko nisu svađali kako će pokopati Cigu (njihovog psa), kao u knjizi. U filmu su Koko i Žohar Mariju ukrali dalekozor, a u knjizi su ukrali fotoaparat koji im je Mario poslije darovao. U knjizi Koko na kraju ne dobiva novog psa, a u filmu dobiva. Također, na početku filma Kokovoj obitelji je ukradena nova kosilica, a u knjizi kokoši. Neke scene ili razgovori prisutni u knjizi, nisu se pojavili u filmu i obrnuto.

 Izazov je uspređivati dva djela, jedno književno, jedno filmsko. Zato svima preporučam da pročitaju ovaj pustolovni roman, a potom, uz kokice, odgledaju Kokove pustolovine u filmu.

                                                                                                 Martina Perić, 7.b