Ispis
Hitova: 306

 

 

Neobično putovanje

 

Već neko vrijeme planiram neobično putovanje. Uskoro ću krenuti na njega. Sigurna sam, bit će vrlo uzbudljivo.

Otići ću u šareno more puno morskih životinja i prekrasne šarene trave. Plivat ću na prekrasnom ružičastom dupinu i odmah stići u najdublje, najmodrije i najbogatije morsko carstvo. Bit ću počasna gošća okružena najljepšim i najneobičnijim stanovnicima mora. Tamo ćemo pjevati, plesati i jako se veseliti. Bit ćemo okićeni koraljima i biserima u svim bojama. To je zemlja sreće, smijeha i veselja.

Jedva čekam da krenem. Želi li mi se netko pridružiti?

Lara Ožeg, 3.c

 

 Matej Vidak, 3.c

 

 

Noćas mi je u posjet došao Sanak

 

 

     Sjedim za stolom i čitam knjigu. Odjednom osjetim škakljanje po nožnim prstićima.

    Sagnem se da vidim tko je, ali ne vidim nikoga. Pogledam kroz prozor, vani je mrak. Upalim lampu, a slova u knjizi počnu plesati. Protrljam oči i čujem poznat glas:  Bok Rita! To sam ja, tvoj prijatelj Sanak. Došao sam i večeras opet da ti ispričam novu priču. 

O, to si ti, jedva čekam novu priču. I još dok sam to govorila,        

       Sanak me spusti na čarobni plavi oblak koji kao da na valovima plovi. Obišli smo zvijezde, pozdravili mjesec, a onda sam pala u svoj krevet i sa smiješkom zagrlila svoj jastuk.

 

Rita Lukenda,2.d

 

 

 

Antonija Vrca, 1d

     Išao sam u krevet i Sanak mi je uštrcao malo slatkog mlijeka. Ušao sam u krevet i zaspao. No prije nego sam zaspao Sanak mi je ispričao jednu priču. Tada sam zaspao.

     Sanjao sam sebe i njega. Bio mi je stalno pomagao pa smo postali najbolji prijatelji. Bili smo stalno pobjeđivali. Otvorio se portal i s njime smo ušli u bajku. Mogli smo ići u četiri bajke. Prvo smo išli kod Mačka u čizmama. On nam je dao čizme. Išao sam onda Snjeguljici i spasili smo je od jabuke. Pa smo išli Pepeljugi i pomagali smo princu naći Pepeljugu. Čudno je bilo što nije bilo više, a prošli smo četiri bajke.

      Došla nam je ponuda da stalno ovako sanjamo. Pa smo pristali i sad stalno lutamo bajkama.

Fran Kolić,2.d 

 

 

 

Kristian Horvat, 3.c

 

 

  

    Sanak mi je došao, a ja sam spavala. I onda je on otvorio svoj lijepi kišobran i rekao: Sanjaj mi ti, maleno djetešce milo.

     Boje na kaputu izlijevale bi se svaki put kada bi okrenuo kišobran. Došlo je jutro, a Sanak je dalje pričao priču. Sanjala sam da su jednorogi trčali po polju. Ja sam jahala jednog. On mi je rekao: Jako si lijepa Ema.“Onda su jednorogi, jureći po polju, mijenjali boje. Bili su jako lijepi.

     Ujutro sam se probudila vesela i sretna.

Ema Gelo, 2.d

 

 

Maks Vidačković, 3.c

 

       Često mi dolazi Sanak, moj stari, stari prijatelj. Obožavam ga.  Stalno mi dolazi u posjet.

       Volim ga zato što mi daje predivne snove. No, hajde da počnemo. Jučer kad sam legao u krevet i kad sam već sklopio oči, dogodilo se čudo. Stvorio sam se na velikom zlatnom zmaju. Znate li što se onda dogodilo? Veliki zlatni zmaj me bacio točno u vulkan.

     Odjednom sam se stvorio u malom jezeru i začuo zvuk: Drn, don, drrr, don. Škola, Karlo škola!

Karlo Mateković,2.d

 

Nika Jambrešić, 3.c