Ispis
Hitova: 320

 

Fotografija: S.Trajkovski Bojić

Fotografija: L.Zagotta

 

ŽIR NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI

Učenička zadruga naše škole već dugi niz godina sudjeluje na Županijskoj smotri. Smotra se održava svake godine - učeničke zadruge predstavljaju proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge. Zbog specifične situacije ove je godine Smotra bila drugačija pa i zanimljivija. Osnovna škola Ivana Meštrovića i Učenička zadruga Eko Meštri imali su čast u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva (HUUZ) i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture biti domaćin ovogodišnje Smotre. Ovogodišnja Smotra svima je bila izazov jer se odvija online, na TwinSpace-u. Na Smotru se ove godine prijavilo 36 učeničkih zadruga. Odabrane zadruge na ovoj Smotri predstavljat će Grad Zagreb na državnoj smotri u listopadu 2021.

Naše je zadrugare posebno veselila ovogodišnja Smotra jer smo se predstavili zanimljivim terrazzo proizvodima te isprobali novu tehniku izrade. Školu je predstavila sekcija Kreativna radionica Sunčica sa svojim vrijednim zadrugarima iz 5.d razreda i voditeljicom Sanjom Trajkovski Bojić. U izradi i prezentaciji sudjelovali su i zadrugari 8.a razreda. Posebno smo ponosni na učenike: Josipa Bakarića, Antoniju Vrca, Martu Lacić i Karlu Pavlović. Oni su nas predstavljali u videouratku kojim su prezentirali izradu naših terrazzo proizvoda. Na sljedećoj poveznici pogledajte kako je izgledala naša stranica na eTwinningu kao i stranice ostalih zadruga.

https://twinspace.etwinning.net/170864/pages/page/1526634

Ponosni smo i radosni što ćemo svoju školu i Grad Zagreb u listopadu predstavljati na državnoj smotri. Čestitamo svim vrijednim zadrugarima na trudu i uspjehu!

                Lidija Zagotta, voditeljica Učeničke zadruge Žir