Blue Flower

Upoznajte Billie Eilish

Crtež: Larisa Pokos, 7.b

              Billie Eilish, američa pjevačica i kantautorica, rođena je 18. prosinca 2001. Pažnju medija prvi je put privukla 2016. kada je na internetsku stranicu SoundCloud prenijela pjesmu Ocean eyes  koja je ubrzo postala hit. Kako kaže Billie, ta pjesma nije ni trebala biti objavljena, već je trebala biti  poklon njenom bivšem učitelju plesa zbog čega je Billie tijekom pjesme izvodila njemu namijenjenu koreografiju. Pjesmu je napisao njezin brat Finneas, koji je zaslužan i za razvoj njezine karijere. Nakon velikog uspjeha pjesme Ocean eyes objavila je novi singl, Bellayche, ubrzo je objavila i prvi album Don't smile at me. Najmlađa je osoba, prva žena i jedini glazbeni umjetnik uopće koji je iste godine osvojio nagradu Grammy u četirima glavnim kategorijama (za album godine, snimku godine, pjesmu godine i najboljeg novog glazbenika). U kratko vrijeme na sceni postala je modna ikona i to zahvaljujući svojim predimenzioniranim kaputima i košuljama, ogromnim, karakterističnim joj noktima, crno-zelenoj kombinaciji kose. Općenito ne prati  tuđe  trendove, radije stvara vlastite.

          Billie je odrasla u Los Angelesu gdje se školovala kod kuće i pjevala u dječjem zboru. Roditelji Maggie i Patrick poticali su je uvijek na kreativnost i podržavali u tome što radi. Za sebe kaže da je drugačija od većine ljudi i da ne voli pravila.

           Pjesme ove talentirane tinejdžerice nastale su pod utjecajem rap i R&B glazbe, ali se razlikuju od uobičajenih pjesama tih žanrova. Njene pjesme su neobične i  tematski mračne, ali ipak jako ritmične. Billie glazbom i umjetnošću iskreno govori što misli i kako se osjeća. Njene pjesme su drugačije, izdvaja se od ostalih izvođača  jer živi glazbu, zato volim slušati  njene pjesme.

 

                                                                   E. Kalem, 7. b