Blue Flower

Terenska nastava šestih razreda

Svi šesti razredi, s učiteljima u pratnji, proveli su srijedu (8. svibnja) na terenskoj nastavi u Sloveniji. Polazak autobusima bio je ispred škole u ranim jutarnjim satima, svi smo bili vrlo uzbuđeni i nestrpljivi.

Prvo odredište bio je  grad Ljubljana. Nakon dugog putovanja jedva smo čekali iskrcati se iz autobusa i započeti upoznavanje glavnog grada Slovenije. Prvo smo obišli jezgru grada te prošetali preko najljepšeg trostrukog mosta ispod kojeg teče rijeka Ljubljanica. Na ljubljanskim ulicama vidjeli smo brojne spomenike i skulpture,  obišli smo Prešernov trg i poznatu franjevačku crkvu Marijina Uznesenja. Iako Ljubljana nije veliki grad i veoma ju je lako upoznati hodajući, na Prešernovom trgu smo se malo odmorili i iskoristili vrijeme za kupnju suvenira. Potom smo se prošetali gradskim parkom Tivoli u kojem smo imali vrijeme za uživanje u prirodi.

Sljedeće odredište bila je Hiša eksperimentov ili  Kuća eksperimenata koja se nalazi u samom centru grada. Kad smo ušli u Hišu, od uzbuđenja nismo znali što bismo prvo. Razgledali smo i isprobali brojne zabavne i zanimljive eksperimente koji su nam se veoma svidjeli. Jedinstveni interaktivni izlošci potakli su našu znatiželju i kreativnost pa smo krenuli u istraživanje i otkrivanje novih znanja.

Na povratku prema Zagrebu posjetili smo trgovački centar City park i restoran McDonald’s gdje smo ručali, zabavili se i kupili pokoju sitnicu. Nakon cijelog dana pustolovina i zabave, umorni smo krenuli autobusima prema Zagrebu.

               L. Lazanja, 6. a