Blue Flower

 

 Proljetni praznici

 

Bio sam na natjecanju i osvojio sam 2. mjesto. Išao sam kod bake i djeda. Vrijeme je bilo promjenjivo. Jako dobro sam se proveo. Igrao sam nogomet. Djed mi je kupio novu loptu. Bojao sam pisanice.

Vito Ivanović , 1.b

 
 

Puno sam toga radila na proljetnim praznicima. Igrala sam se s bratićem i sestričnom. Kod nas je vrijeme bilo samo sunčano. Išla sam na plaže na Krku, u parkove. Najviše mi je nedostajala učiteljica.

Rebeka Hajduk, 1.b

 

Meni je bilo dobro, družila sam se s mamom, tatom i bratom. Bojali smo uskršnja jaja. Išli smo u crkvu. Ja sam išla kod prijatelja na rođendan i gledala sam Malog šefa.

Sara Malečić, 1. b
 
 

 

Išla sam na Jarun i vidjela sam labuda, patku i kornjaču. Posudila sam knjigu Anastaziju. Vrijeme je bilo lijepo. Bila sam u crkvi.

Lea Duspara, 1.b

  

 Bajram

 

Bajram je najveći islamski blagdan. U Islamu imamo Ramazanski i Kurban-bajram. U mom domu se priprema baklava i drugi kolači. Muški članovi obitelji rano ujutro odlaze u džamiju, na Bajram namaz, (bajramska molitva). Ostatak obitelji ostaje kod kuće i priprema blagdansko veselje i obiteljsko druženje. Bajram za mene mnogo znači i jako mu se veselim.

Adna Sejkić 2.a

 

 

 

Uskrs

 

Uskrs je najveći kršćanski blagdan. Slavi se zato što je Isus uskrsnuo. U mom domu za Uskrs se pripremamo već kroz Veliki tjedan. Ove godine i ja sam bila čuvar Isusovog groba. Nakon toga, s bratom i sestrom, bojala sam pisanice. Baka je ispekla kolače. Najvažniji dio Uskrsa je nedjeljna misa. Tada nosimo hranu na blagoslov i imamo najljepši blagoslovljeni doručak. Volim Uskrs jer je cijela moja obitelj na okupu!

Mia Grozdek 2. A