Blue Flower

BOŽIĆNA PRIREDBA –  ORAŠAR

Čudesna magija najpoznatije božićne bajke, priče o Orašaru koja je zavladala Zagrebom za vrijeme Adventa, došuljala se u našu školu… Mogli smo ju vidjeti 19. prosinaca 2019. i doživjeti na najljepši mogući način, u obliku Božićne priredbe. Naime, naša učiteljica Glazbene kulture L. Zlatar-Pravica s našomje knjižničarkom Lj. Radovečki  zamislila da se  priča o Orašaru predstavi našim učenicima za Božićnu priredbu. Tako je nastala priredba za pamćenje.

 

Ideja je krenula još u listopadu kada je učiteljica Zlatar-Pravica kupila glazbenu knjigu koja ju je inspirirala, a knjižničarka je originalni tekst, slikovnicu E. T. W. Hoffmanna,  prilagodila i preoblikovala u dramski tekst. Glazbu za balet Orašar skladao je P. I. Čajkovski, najpoznatije ulomke izvježbala je profesorica Glazbene kulture s nadarenim učenicima (L. Grubišić, I. Bogat, M. Lacić, L. Zubak). Prekrasan ples Šećerne Vile izvela je učenica L. Totić koja nas je zadivila svojim plesnim umijećem. U priredbi su sudjelovali učenici Dramske skupine mlađih i starijih razreda, plesači pod vodstvom svojih voditeljica (I.Knežević, M. Vidaković, R. Šokić), veliki i mali zbor (J. Goldner), a gost glumac je bio vjeroučitelj S. Jelica.

 

Stručne savjete o sceni i kazalištu dobili smo od naše drage suradnice D. Totić iz Kazališta Budilica. Za prigodnu scenografiju i kostime su se pobrinule T. Haber, S. Golubić, K. Kovačić i V. Ćukušić. Ukrasi na velikom boru su također bili plod kreativnog rada učenika i njihovih učiteljica. Kad su se svi izvođači poklonili zajedno na sceni, dobili su velik pljesak od svojih ponosnih roditelja i učitelja. Voditeljice L. Pokos i K. Cvitkušić koje su nas vodile kroz ovu glazbeno-dramsku priču su na kraju pozvale ravnatelja Z. Dominika da pozdravi prisutne. On je čestitao predstojeće blagdane te zahvalio svima, a posebno vanjskim suradnicima koji podržavaju rad naše škole. U predstavi Orašar sudjelovalo je puno učenika i učiteljica koji su uspješnim timskim radom stvorili predstavu koju ćemo svi skupa dugo pamtiti!

L. Pokos, 6.b