Blue Flower

MAŠKARE 2021.

Likovna grupa mlađih razreda

Likovna grupa   mlađih razreda

Fotografija: K.Ćutić                                           

          Pokladnom utorku i maškarama raduju se svi! Svake godine na taj dan učenici se maskiraju, a oni iz  mlađih razreda zaplešu  bal pod maskama u našoj školskoj dvorani. U utorak 16. veljače 2021. godine,  s maskama i pod maskama, obilježen je taj šareni dan. Budući  da ove godine zbog epidemioloških mjera nije održan ples, raspitali smo se kod učenika mlađih razreda i njihovih učiteljica kako su proveli te obilježili maškare. Radosti, veselja i graje nije nedostajalo.

 

         U skoro svakom razredu održan je ples pod maskama te je većina razreda  birala najbolje maske. Razredi su se  častili bombonima te krafnama - pokladnicama  koje su jedan od najvažnijih simbola maškara. Održavale su se izložbe maski te je svaki učenik svoju masku predstavio kratkim izlaganjem. Naravno, svaki razred posebno jer se, zbog već spomenutih epidemioloških mjera, razredi ne smiju miješati. Nekoliko razreda je to svoje izlaganje upotpunilo prigodnim igrokazima. Izrađivali su se, oslikavali, predivni likovni radovi koji ukrašavaju  hodnike  i učionice. Plesalo se sve u šesnaest, od Labuđeg jezera pa sve do Morenade. Naravno, uz ples ide i pjesma pa su se  pjevale vesele  pjesme, jedan razred prošetao je po naselju pjevajući.

         Najbitnije od svega je to što su se  učenici zabavili te  nam rekli da će im ovaj dan zauvijek ostati u sjećanju kao neke „drugačije maškare“. Iako s maskama zbog epidemioloških mjera, svi su bili sretni i veseli, mrzovolje  taj dan nije bilo!

 

                                                                                                     L. Kotarski i L. Rožić, 7. b