Blue Flower

Jesenske aktivnosti u našoj školi

      Unatoč pandemiji, naše školske aktivnosti predviđene za jesenske dane, odvijaju se u skladu s epidemiološkim mjerama. Možemo reći da se jesen došuljala u našu školu donoseći brojna događanja.

      Međunarodni dan zaštite životinja obilježili smo 4. listopada. Povodom toga dana pažnju smo posvetili jednoj skupini ugroženih životinja - pčelama, bez kojih bi život na Zemlji bio drugačiji. Odgledali smo videa (Zašto pčele umiru? i Volim životinje - pčela) sa svojim učiteljima. Učenici viših razreda svoje su likovne radove posvetili upravo pčelama. Njihove radove je učiteljica Tatjana Haber sjedinila u prezentaciju koju možete pogledati ovdje: https://sway.office.com/ZWdBCEQOUfErILZS?ref=emaill.

U drugome tjednu listopada učenici nižih razreda obilježavali su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom tjedna organizirane su brojne mirisne aktivnosti u kojima su sudjelovale i vrijedne majke te bake pripremajući pekarske proizvode. Jesenski proizvodi bili su tema u crtežima i likovnom izražavanju. Dan jabuka obilježava se 20. listopada, jabuka je zaslužila svoj dan kao najzdravija voćka kojom se često zasladimo. Dan kravate obilježen je 18. listopada, već nekoliko godina na taj datum učenici i učitelji nose svezanu kravatu ili rubac oko vrata, izrađuju se plakati, kravate od papira. Odgledan je crtani film o nastanku kravate (Kravata Croatica ) te video prilog. Toga dana učenici osmih razreda nisu se u razgovoru dotaknuli samo kravate, već i drugih doprinosa Hrvata svjetskoj kulturi, umjetnosti i znanosti.

      Tjedni za nama bili su učenicima veoma zanimljivi i poučni. Ova godina proglašena je Godinom čitanja, a naša školska knjižnica će vas svojim kreativnim aktivnostima potaknuti na druženje s knjigom i na čitanje, zato pratite Virtualnu knjižnicu i čitajte!

                                        L. Kotarski i L. Rožić, 8. b