Blue Flower


             

                  U petak 5. svibnja 2017. godine moja prijateljica Patricia Žižak i ja smo išle u Čakovec na nacionalno natjecanje projekta „Čitanjem do zvijezda“.  Na natjecanje nas je pratila knjižničarka, Ljiljana Radovečki.

 

Krenuli smo rano ujutro kako bismo stigli na vrijeme. Putem je padala kiša,  ali to nije pokvarilo naše pozitivno raspoloženje i namjeru da pokažemo drugima naše malo, likovno,  umjetničko djelo. Stigli smo među prvima i stavili svoj plakat na zid koji je bio predviđen za plakate svih natjecatelja. Svaki sudionik natjecanja morao je ukratko predstaviti svoj uradak (plakat  temom vezan uz ovogodišnje knjige koje su se čitale u projektu) i objasniti njegovu poruku. Pregledali smo sve druge plakate te došli do rada kojeg je napravila Linda, djevojka iz Varaždina s kojom smo se odmah upoznali i provodili vrijeme. Njezin nam se plakat jako svidio. Budući da je padala kiša, većinu vremena smo proveli unutar prostora baptističke crkve, koja je ujedno i srednja škola,  u kojem se održavalo natjecanje. Čekajući rezultate, upoznali smo i ostale natjecatelje te njihove mentore.

           

                                                                                                                                   Lovro Djaković, 6.c

Napokon, došlo je vrijeme proglašenja pobjednika. Na 3. mjestu bio je plakat V. OŠ Varaždin (rad naše drage prijateljice Linde ) po našem stručnom mišljenju – zasluženo! Na 2. mjestu bio je likovni uradak OŠ „Braća Radić“ iz  Koprivnice (plakat za koji smo sigurni da je promašio  temu ), a  na 1. mjestu plakat OŠ „Stjepan Radić“ iz Božjakovine. Ovaj plakat smo zapazili i na Županijskom natjecanju u Zagrebu i sigurni smo da ga natjecateljica nije sama napravila. Činilo nam se da se nagrađeni plakati nisu držali teme ni pravila izrade plakata. Naginjali su apstrakciji,  sve ono s čim se mi sedmaši dosada nismo upoznali… Zato  nisam negodovala kada me je knjižničarka proglasila „pobjednicom“ jer sam u osmišljavanju bila  vođena svojom idejom i potezom, bojom i oblikom. Iako nisam službeno pobijedila, sretna sam što sam imala čast biti na nacionalnom natjecanju, predstavljati našu školu, Grad Zagreb i upoznati Lindu.

Ono što sam   naučila  je da nikad ne odustajem od svojih snova jer će se oni jednoga dana ostvariti, a ovakve prilike su nova iskustva koja se zauvijek pamte.

 

Lucija Petrinšak, 7.b