Blue Flower

„GO – Vukomerec“

U našoj se školi već drugu godinu provodi izvannastavna aktivnost u kojoj se uči, trenira i igra najstarija poznata strateška igra na svijetu. Igra ima veoma jednostavna pravila, ali istovremeno pruža gotovo neograničen broj mogućih kombinacija i situacija. GO potiče igrača na razmišljanje o posljedicama svakog njegova poteza, zahtijeva kombinatoriku i razvoj strategije za ostvarivanje cilja.

Voditelji ove nove aktivnosti u našoj školi su vjeroučitelj Mile Jukić i vanjska suradnica Mirta Medak, a u njoj sudjeluje 15 učenika petih razreda. Među njima ima onih koji redovito idu na natjecanja.

   

 

Tako  su Ivan Iveljić, Max Kovač i Karlo Kokotović 23. 11. 2019. u Stubičkim Toplicama predstavljali  našu školu na hrvatskom ekipnom prvenstvu škola u gou i zauzeli odlično 9. mjesto. Na hrvatskom prvenstvu mladih 30.11.2019. u gou, sudjelovali su Karlo Kokotović, Max Kovač i Fran Kolić.

Čak pet igrača iz naše škole nastupit će u dresovima hrvatskim reprezentacije na Europskom prvenstvu za mlade koje će se održati u Stubičkim Toplicama od 11. do 14. 3. 2020. godine. Naši predstavnici će biti Max Kovač, Ivan Iveljić, Karlo Kokotović, Ante Vlajčić i Fran Kolić.

Mi igrači goa dobro se zabavljamo, uživamo u igri, putovanjima i druženjima. Istovremeno razvijamo svoje misaone sposobnosti uz ovu drevnu kinesku igru.

Igrači GOA VUKOMEREC