Blue Flower

  BILI SMO U EMISIJI ŠKOLSKI SAT

                     

 

  15. veljače 2017. učenici Patricia Žižak, Lorena Cvitkušić i Tin Rajič u pratnji profesorice matematike i voditeljice Školske zadruge Žir Nataše Ostojić su gostovali  u emisiji Školski sat, a glavna tema emisije bila je Ekozadruga.

Naša televizijska pustolovina započela je dolaskom HRT-ova službena vozila i vozača. Bio je zaista neobičan doživljaj voziti se tim vozilom, imali smo osjećaj kao da smo slavne televizijske zvijezde s vlastitom limuzinom. Jedina razlika je bila ta što je ovo bio običan kombi. Pred zgradom HRT-a dočekala su nas dva djelatnika koja su nam poželjeli dobrodošlicu i pomogli nam prenijeti proizvode Žira u studio. Do studija smo se vozili teretnim liftom što je također bio još jedan u nizu doživljaja. Ušli smo u studio prilično nesigurno, ne znajući što nas sve očekuje.

                     

Pitali smo se hoće li sve dobro proći, hoće li nam se dogoditi blokada pa nećemo znati što reći u određenom trenutku...Uz sve to imali smo na umu da pred nama nije nimalo lak zadatak jer ipak mi predstavljamo našu  zadrugu  i cijelu našu školu. Najprije smo se upoznali s članovima tima koji se sastoji od urednika, redatelja, scenarista, snimatelja, vizažista, tonskog snimatelja, pa i samog voditelja, Ivana Planinića.  Potom su nam na odjeću prikvačili popularno zvane bubice. Kako se bližio početak snimanja, nesigurnost i  trema polako su nestajali. Tijekom snimanja vladalo je izuzetno opušteno i pozitivno ozračje koje je preplavilo cijeli studio, a za to su zaslužni članovi najboljeg i  najopuštenijeg televizijskog tima. Samo snimanje prošlo je i bolje od očekivanog bez ijednog ponavljanja s naše strane. Naš izlazak iz studija obilježila je neizmjerna sreća i ponos na ono što smo uspjeli.

Bilo je to zaista prekrasno iskustvo koje ću ja, a vjerujem i ostali koji su sudjelovali u ovom snimanju, još dugo, dugo pamtiti...

 

                                                                   Tin Rajič,  8.a