Blue Flower

 

          Naš put prema XV. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba  započeo je ispred naše  škole gdje  smo se našli u 7:30  s  profesoricom Natašom Ostojić, voditeljicom zadruge, te Danijelom Tudja, našom razrednicom. Putem smo čavrljali i ubrzo stigli u OŠ „Sesvetska Sopnica“ koja je bila domaćin. 

          Kada smo našli svoj  stol, postavili smo stvari pa su nas profesorice  poučile kako ćemo predstaviti svoj rad, izrađivali smo  podmetače od rabljenog tekstila. Prije samog početka smotre su nam dolazile profesorice iz drugih škola, a jedna je rekla Marinu da treba ići u marketing  jer je odlično predstavio program. Obradovao nas je i doručak, bile su to kiflice te sok od naranče. Upoznali smo se  s dečkima iz škole, a potom je u  10 sati je bilo malo otvorenje na kojem su bili svi učenici te uprava škole.

Govor je održala predsjednica svih učeničkih zadruga u gradu Zagrebu te  ravnateljica škole domaćina. Oko 11 sati su došle dvije gospođe iz žirija te smo im objasnili naš program i pokazali kako se rade podmetači. Rekle su da je to bila odlična ideja, ali smo mogli umjesto slika staviti podmetače na taj mali pano. Nakon toga smo do ručka imali slobodno. Za ručak smo imali sendvič i čokoladno mlijeko. Sprijateljili smo se s dečkima iz škole, a jedan se zvao isto Marino. On nas je odveo u obilazak škole. Saznali smo za radionice koje su se zbog nas, gostiju, odvijale u prostorijama škole. Mogli smo birati želimo li izrađivati origami, ići u dvoranu na stolni tenis ili igrati društvene igre. Odlučili smo se za društvene igre  te upoznali još prijatelja. Gledali smo i pročavali  ostale štandove dok je trajalo bodovanje.

             Svaka  od ukupno 36  zadruga  je imala lijep štand i dobru ideju, ali po procjeni žirija najbolji su bili iz OŠ „Remete“. Ukratko, sudjelovanjem u smotri učeničkih zadruga  stekli smo jedno nezaboravno iskustvo, upoznali  svoje vršnjake te uživali u izložbi kreativnosti.

 

                                      Marino Kodrić, Leona Sabol i Šimun Klepo, 7.b